La Spezia - po włosku "przyprawa". To także malownicza miejscowość położona we włoskim rejonie Liguria. Zamieszkuje ją niecałe sto tysięcy osób. Urzeka pięknymi widokami i sielską atmosferą. Co roku odwiedza ją tysiące turystów z całego świata, którzy chętnie wracają do miejsca, które tak polubili.
To rajskie miasteczko zainspirowało nas do stworzenia restauracji La Spezia. Powstała z miłości do włoskiej kuchni i chęci zapełnienia luki na radomskim rynku gastronomicznym. Brakowało tu miejsca, które łączyłoby rodzinną, przyjazną atmosferę, z bogatą kartą dań i cenami przystępnymi dla każdego. La Spezia otworzyła się dla klientów 28 sierpnia 2005 r. i bardzo szybko zdobyła wierne grono stałych bywalców. Od początku specjalizowaliśmy się w chrupiącej pizzy na cienkim cieście. Dlaczego byliśmy tak popularni? To zasługa najwyższej jakości, świeżych składników, załogi, która w swoja pracę wkłada serce oraz… sosu czosnkowego, którego receptura mimo wielu próśb naszych klientów pozostaje tajemnicą szefa kuchni.
Dziękujemy Państwu za zaufanie, którym nas obdarzyliście. Cieszą nas każde odwiedziny i miłe słowa. Osoby, które jeszcze nie miały okazji nas odwiedzić, zachęcamy do nadrobienia zaległości.
Zespół La Spezia